Beste docenten,

Welkom op de wetenschapsschool, de natuurkundemethode voor onderbouw en bovenbouw, HAVO en VWO.

Ik ben Stephan Dinkgreve, docent natuurkunde, en een aantal jaar geleden werd ik zo gefrustreerd van de huidige methoden dat ik besloot er zelf eentje te schrijven. Vrijwel direct waren mijn leerlingen erg enthousiast. Ze vertelden me dat ze het fijn vinden dat het werk enorm to-the-point is. Ze kunnen direct vinden wat ze nodig hebben.

Daarnaast loopt het materiaal ook naadloos over van onderbouw naar bovenbouw en wordt het elk jaar geüpdate aan de hand van de nieuwste examens en mijn ervaringen met de methode uit de klas. Vergelijk dit eens met andere methoden die gemaakt waren voordat zelfs maar een examen van het curriculum bekend was.

Ook krijg ik veel complimenten over het videomateriaal op de website. Leerlingen kunnen de les voor de toets in korte filmpjes van een paar minuten de hele theorie nogmaals uitgelegd krijgen. Ook worden hier stap-voor-stap een aantal opdrachten uitgewerkt. Ook zijn er vele unieke interactieve animaties en programma's met directe feedback te vinden op de website.

Maar u hoeft me niet op mijn woord te geloven. U kunt al het materiaal op deze website vrij inzien. Ik ben er van overtuigd dat u binnen een oogopslag de bovengenoemde voordelen kan herkennen.

Voelt u vrij om een hoofdstuk of twee uit te printen en te testen in de klas. Hieronder vindt u pdf's die u hiervoor kunt gebruiken:

Het materiaal kan op twee manieren gebruikt worden. Sommige scholen maken gebruik van de website met behulp van tablets. Dit kost 12,50 per leerling per jaar. Naast de licenties is het ook mogelijk om de methode in boekvorm te bestellen. Het gaat hier dan om een soft-cover zwart-wit boek. Het boek is beschrijfbaar, dus er zijn dan geen extra werkbladen nodig. De drukkosten hiervan voegen slechts 3 euro per leerling aan de licentiekosten toe.

Voor particulieren is gebruik van de website gratis. Dit omdat ik geloof dat informatie zo veel mogelijk open beschikbaar moet zijn.

Succes met het materiaal,
Stephan Dinkgreve
Docent natuurkunde

Hieronder zijn wat referenties van leerlingen en docenten te vinden. Als u het op prijs stelt, dan kan ik u in contact brengen met andere docenten of leerlingen die de methode gebruikt hebben.

Voor vragen of een bestelling kunt u mailen naar info@wetenschapsschool.nl. Als u wilt bestellen, kunt u ook het onderstaande formulier invullen.